Sejadah Kaabah (2011) SDTVRip TV3 AVI & MKV Mediafire


Sejadah Kaabah (2011) SDTVRip TV3 AVI & MKV Mediafire

Sinopsis
“Sejadah Kaabah” mengisahkan tentang seorang ibu iaitu Lijah dan anaknya, Izah, yang berumur 10 tahun dalam mengharungi keperitan hidup apabila Lijah terpaksa menyara keluarga dengan hanya menjual nasi lemak di kaki lima dan mengambil upah menjahit di waktu malam. Cita-cita Lijah adalah untuk menunaikan umrah suatu hari nanti dan Izah cuba untuk menyempurnakan impian ibunya. Malangnya, gerai Lijah telah disita oleh DBKL kerana berniaga di kawasan larangan.


Walaupun tiada gerai sendiri, Izah tetap bersemangat menolong ibunya mencari rezeki dengan menjual nasi lemak menaiki basikal ke sekitar kawasan perumahan. Di sekolah, Cikgu Jamilah mengumumkan peraduan mengarang bertemakan ’Keluarga’ peringkat kebangsaan dan pemenangnya akan membawa pulang wang tunai lumayan iaitu RM5,000. Izah berhasrat untuk memasuki pertandingan tersebut. Di siang hari, Izah berbasikal menjual nasi lemak dan di malam hari pula, dia sibuk menyiapkan karangan, itulah rutin baru Izah.

Namun, malang tidak berbau apabila Izah ditimpa kemalangan dan terpaksa dimasukkan ke wad ICU. Dapatkah Izah diselamatkan dan bagaimana dengan usaha menghantar ibunya ke Mekah? Bagaimana pula tentang pertandingan karangan yang disertai oleh Izah?

Genre
Drama

Pelakon
Sharifah Shahrizah, Eika Farhana, Esliza Loy, Hanis Kamal dan Noorkhiriah

ScreenshotDownload

MEDIAFIRE

MKV (279MB)
part 1- http://adf.ly/1X35x
part 2- http://adf.ly/1X364

AVI (625MB)
part 1- http://adf.ly/1X34P
part 2- http://adf.ly/1X34Y
part 3- http://adf.ly/1X34i
part 4- http://adf.ly/1X35C